Nobelberget | Stockholm Wood City
Dekorativ bild

Nobelberget - en del av Stockholm Wood City

I en banbrytande satsning har Atrium Ljungberg tagit initiativ till Stockholm Wood City – världens största urbana stadsbyggnadsprojekt i trä. Det ambitiösa projektet i Sickla kommer att bli ett internationellt skyltfönster för hållbart byggande. Kommande kvarter på Nobelberget kommer att vara en del av Stockholm Wood City.

Stockholm Wood City omfattar 250 000 kvadratmeter och kommer att innehålla cirka 7 000 nya arbetsplatser och 2 000 bostäder. Utbyggnaden av Stockholm Wood City kommer att ske etappvis. Kommande kvarter på Nobelberget ingår i projektet Stockholm Wood City.

 

Varför bygga i trä?

 

Fastighetsbranschen spelar en helt avgörande roll i den gröna omställningen, då byggnader står för hela 40 procent av världens CO2-utsläpp. Stockholm Wood City markerar en ny era för hållbar arkitektur och stadsutveckling. Fördelarna med träbyggnader är många, både för miljön och för människors hälsa och välmående.
 
Flertalet forskningsstudier visar att träbyggnader ger bättre luftkvalitet, minskar stress, ökar produktiviteten och lagrar koldioxid under hela tiden de är i bruk. Att bygga i trä innebär också tysta byggarbetsplatser och minskar antalet tunga transporter under byggperioden.
 

Vill du följa med på resan?
Redan idag utvecklar Atrium Ljungberg bostäder i Sickla på Nobelberget. Läs mer om lediga bostäder här.