Nobelberget | Bo på berget
Dekorativ bild

Hem med personlighet och värme.

Alla kvarter på Nobelberget har sin egen känsla och identitet. Här hittar du ettor till femmor med unika planlösningar och egna kvaliteter.

Bostäderna har genomtänkt inredning med gedigna materialval som håller över tid. Känslan i de olika kvarteren varierar, men tillsammans harmoniserar de med varandra och skapar en helhet med Formalinfabriken, Panncentralen, Sicklastråket och den grönskande Nobelparken. Det blir en levande stad där både naturen och människorna får blomstra.

Livet mellan husen.

Livet mellan husen.

Det är härligt att leva på Nobelberget – både innanför tröskeln, men också mellan husen. Sicklastråket myllrar av liv och rörelse. Nobelparken lockar med naturlek och grönska. Och soliga uteserveringar uppmuntrar till spontana möten.

Innergårdarna är inte vilka gårdar som helst. Vi har planerat dem in i minsta detalj för att skapa gröna oaser som bjuder in till gemenskap. Gårdarna harmoniserar med varandra, men har olika karaktärer. Läs mer nedan.

 

Snickra, fika, meka, plaska, träna, spela – eller gör absolut ingenting.

Snickra, fika, meka, plaska, träna, spela – eller gör absolut ingenting.

Den upphöjda innergården i kvarter 1 liknar mer en park än en gård. Genom grönskan av klätterväxter, bärbuskar och fruktträd ringlar sig en träbrygga mellan två soldäck – det ena för sköna fikapauser mitt på dagen och det andra för grillfester i kvällssol. Dagvatten rinner längs ränndalar och blir ett lekfullt och sinnligt inslag i gårdsmiljön. I hjärtat av gården finns en stor gräsmatta med gott om plats för både kubbmatcher och picknickfiltar. I de mindre gränderna mellan husen i kvarter 1 bygger vi sköna sittplatser, där du kan dra dig tillbaka. Kvarterets gemensamma gårdshus fungerar både som förvaring och redskapsbod. Laga en punktering på cykeln eller använd någon av tegelkuberna som arbetsbänk.

Fikatrappa, träningstrappa, förstadejt-trappa. Din trappa. Allas trappa.

Fikatrappa, träningstrappa, förstadejt-trappa. Din trappa. Allas trappa.

Innergården i kvarter 2 har en helt annan karaktär. Vi har utformat den som en grönskande pocket park med industriella och lekfulla inslag. Funktionella material i granit, corten och betong blandas med detaljer i trä och skir grönska. Gården är upphöjd några meter från gatan, för ett lugnt och soligt läge – men är ändå öppen och inbjudande. I den södra del av gården finns en gräsmatta med en gemensam grillplats och betongkaniner som uppmuntrar till fantasifulla lekar.  Gården i kvarter 2 flyter ut mot gatan med en soltrappa i härligt kvällssolsläge och utsikt mot Formalinfabriken. Vi kallar den för Nobelbergets soltrappa. Men den kan egentligen vara lite vad som helst. Regntrappa, hängtrappa. Slapptrappa, snacka-ikapp-trappa. Fikatrappa, träningstrappa, förstadejt-trappa. Din trappa. Allas trappa.

Kompisköp – bo nära dem du gillar.

Kompisköp – bo nära dem du gillar.

En fördel vid nyproduktion är att flera bostäder är till salu samtidigt. Slå dig ihop med dina favoritpersoner och köp varsin bostad i samma hus eller kvarter. Vill du ta en spontanbio finns det alltid en barnvakt nära till hands. Saknar du ägg till pannkakorna, kika in hos grannarna och botanisera i deras kyl. Låt din dörr stå på glänt och få ett glatt ”Hej, är det nån hemma?” när du minst anar det och mest önskar det.