Nobelberget | En del av Sickla
Dekorativ bild

Nobelberget – en del av växande Sickla.

Atrium Ljungberg förvärvade Sickla 1997. Sedan dess har platsen utvecklats till en livlig stadsdel med en unik mix av lokalt kvartersliv och urban stadspuls.

Som boende på Nobelberget har du tillgång till allt som Sickla erbjuder. I köpkvarteren finns 150 butiker och ett 30-tal restauranger, men också all tänkbar service såsom en välsorterad deli, bibliotek, biograf, teater, hantverk, konsthall och flera gym. Torget och parken vid Marcusplatsen sjuder av folkliv. Här finns även Dieselverkstaden med allt från bibliotek och konsthall till center för inomhusklättring. I närheten finns även förskolor, samt grund- och gymnasieskolor.

Sickla är en stadsdel som lever dygnet runt. Den gamla tapetfabriken vid Marcusplatsen har omvandlats till hotell, i samarbete med Nordic Choice Hotels. Hotellet erbjuder 240 hotellrum samt en öppen entrévåning med lounge, evenemangsytor, restaurang, bar och uteservering.

Vi bygger vår stadsdel på en hållbar grund. För oss innefattar hållbarhet även hälsa. Att få vård när du behöver, men också före och efter. Därför har vi samlat allt du kan tänkas behöva inom vård och hälsa i ett eget hus som vi kallar Curanten. Här hittar du allt från läkare till tandläkare, naprapater, sjukgymnaster, babysim, MVC och BVC.

Bland deckare, noveller och klassiska romaner.

Bland deckare, noveller och klassiska romaner.

På Dieselverkstadens bibliotek finns – förutom hyllmeter med böcker, förstås – även filmer, musik, serier och tv-spel. Ta med barnen och besök vår mysiga barnhörna eller slå dig ned och jobba i lugn och ro med gratis wifi.

Välkommen in i verkstaden!

Välkommen in i verkstaden!

I samma kvarter som Dieselverkstaden hittar du Monteringshallen, där man en gång i tiden monterade ihop dieselmotorer. Idag har platsen omvandlats till en verkstad med konst, design, keramik, hantverk och fika. Här kan du uppleva hantverkarnas skapande på plats i en vacker industriell miljö.