Nobelberget | Lägenheterna
Dekorativ bild

Välkommen till Nobelbergets kvarter

Inget kvarter på Nobelberget är det andra likt. Vart och ett har sin unika karaktär, men tillsammans skapar de en harmonisk helhet – en plats där man vill bo och leva. Oavsett vilket kvarter du gillar mest blir du en del av Nobelbergets dynamiska, variationsrika och kreativa atmosfär.

Kvarter 8 - bjuder upp och bjuder in.

Kvarter 8 - bjuder upp och bjuder in.

Vägen uppför Nobelberget tar slut vid kvarter 8. Ett lugnt läge med bilfri känsla och fantastiska vyer. Kvarteret består av tre huskroppar. Varje hus har en egen nyans och materialval. Tillsammans skapar husen en variationsrik men harmonisk helhet. Husens fasader är klädda med skiffer i en mjuk och jordig färgskala. Stora fönster och sneda sadeltak med mindre vindskupor ger kvarteret ett eget uttryck.

Inredningen går i naturnära nyanser. Det är stilrent och sobert – men med kontraster som bryter av och ger karaktär. Här finns allt från kvadratsmarta 1:or till charmiga vindsvåningar. Bostäderna har högt i tak, väl tilltagna sociala ytor och många lägenheter har dubbla balkonger.

Läs mer om kvarter 8 här

Kvarter 2 -  urbant, industriellt och inbjudande.

Kvarter 2 - urbant, industriellt och inbjudande.

Nobelbergets andra kvarter är slutsålt. Kvarteret består av två hus kring en öppen och grön gård som påminner om en pocket park. Huset mot Sickla Industriväg skapar en urban stadsfront med lokaler mot gatan som ger ett levande kvartersliv. Det andra huset är placerat i ett av Nobelbergets bästa hörn – där Sicklastråket och Formalinfabriken möts.

Innanför tröskeln i det här kvarteret har vi valt en inredning, inspirerad av Nobelbergets industriella historia. Köket går i mörka kulörer med luckor i grågrönt, svart bänkskiva och detaljer med industriell känsla. Tonerna från köket går vidare in i badrummet i form av en grågrön kommod till varmvita väggar och mörkgrått golv.

Inflyttning sommaren 2022.

Läs mer om kvarter 2 här.

Kvarter 1 - stilrent, uttrycksfullt och beständigt.

Kvarter 1 - stilrent, uttrycksfullt och beständigt.

Nobelbergets första kvarter är slutsålt. Kvarteret består av fyra trapphus kring en gemensam innergård. Arkitekturen med tegel och betong har hämtat inspiration från områdets industriella historia, men med ett eget uttryck.

Inredningen går i en neutral färgskala som ger dig möjlighet att addera de färger och mönster du vill ha på möbler, textilier och inredningsdetaljer. Men vi har också adderat lekfullhet. Detaljer som bryter av. Någonting som överraskar ögat. Som en kakelplatta med mönsterskärning i badrummet och kökets mörka handtag som skapar kontrast mot de ljusa pärlgrå luckorna. 

Läs mer om kvarter 1 här.