Dekorativ bild

Välkommen upp till Nobelbergets tredje kvarter. Kvarter 8.

Inkluderande, påhittig och vänlig. Som en schysst kompis. Så skulle vi beskriva vårt nya kvarter på Nobelberget.

Kvarter 8 på Nobelberget bjuder på allt från kvadratsmarta 1:or till charmiga vindsvåningar. Bostäderna har högt i tak, väl tilltagna sociala ytor och många lägenheter har dubbla balkonger.

Inredningen går i naturnära nyanser. Det är stilrent och sobert – men med kontraster som bryter av och ger karaktär.

Kvarteret får en karaktärsfull gestaltning med fasader i skiffer, härliga gemensamma terrasser mellan husen och högt läge med fantastiska vyer åt flera håll. Mellan husen skapar vi ett livfullt torg med gemytlig och spontan atmosfär. En plats för loppisar, livespelningar och kvartersfester med långbord.

Anmäl ditt intresse för kvarter 8 här.

På toppen av berget.

På toppen av berget.

Vägen uppför Nobelberget tar slut vid kvarter 8. En egen oas med bilfri känsla. Här har vi skapat ett torg med gemytlig och spontan atmosfär. I mitten av torget tronar ett lövträd som ger skön skugga. Prunkande rabatter som ramas in av låga granitmurar ger ett välkomnande intryck.

Ordna loppis, se en livespelning eller duka upp med långbord och fixa en kvartersfest. Torget är till för dig och dina grannar.

Rum för allt och alla.

Rum för allt och alla.

I kvarter 8 finns en bred mix av lägenheter – allt från 1:or för dig som vill flytta hemifrån till 5:or för växande familjer. Bor du högst upp har du en egen vindslägenhet med charmiga detaljer som snedtak, takfönster och mindre takkupor som blir som små utsiktsposter. Bor du längst ner har du en egen uteplats mot torget, större lägenheter har även en balkong som “hänger ut” över berget. Nästan alla lägenheter är genomgående, med dubbla balkonger i olika väderstreck.

Ton i Ton.

Ton i Ton.

Ditt hem ska kännas varmt och ombonat, men ändå med kontraster som bryter av och accentuerar. Vi har gjort genomtänkta val från början, så att du ska slippa välja bort och välja till. Inredningens uttryck och materialval följer med genom alla rum och skapar ett harmoniskt helhetsintryck. Varje detalj är medvetet utvald för att förenkla din vardag och hålla över tid. Ditt hem ska ju tåla allt det som är livet.

Färgskalan går i varma grå nyanser – ton i ton. Ljusgrå väggar. Gråtonad ekparkett. Varmgrå luckor i kök och pärlgrå kommod samt skåp i badrum. Nyanserna ger hemmet ett varmt, ombonat intryck och lyfter fram de vita snickerierna. För att skapa kontrast och ge köket en känsla av rymd har vi valt en mörkare varmgrå lucka nedtill och en vit upptill. Bänkskivan i kompositsten går ton i ton med bänkskåpen och klättrar upp en bit på väggen som snyggt och praktiskt stänkskydd.

Badrummet som tänker tvärtom.

Badrummet som tänker tvärtom.

I badrummet skapar vi en mysigt ombonad känsla med tak som är målat i en mörkt grönblå ton som följer med en bit ner på väggen. Kakel och klinkers i en ljust grå keramikplatta ger en fin kontrast mot det mörkare taket. För att göra din tillvaro så bekväm som möjligt inreder vi dessutom med takdusch, duschvägg i glas, handdukstork och väggskåp som ger bra förvaring. Den stora spegeln med träram blir en fin “pricken över i:et-detalj” som håller ihop lägenhetens materialval och ger badrummet en mjukare, naturnära karaktär.