Nobelberget | Kvarter 8
Dekorativ bild

Välkommen upp till Nobelbergets tredje kvarter. Kvarter 8.

Inkluderande, påhittig och vänlig. Som en schysst kompis. Så skulle vi beskriva Nobelbergets nya kvarter.

 

Kvarter 8 på Nobelberget bjuder på allt från kvadratsmarta 1:or till charmiga vindsvåningar. Bostäderna har högt i tak, väl tilltagna sociala ytor och många lägenheter har dubbla balkonger.

Inredningen går i naturnära nyanser. Det är stilrent och sobert – men med kontraster som bryter av och ger karaktär.

Kvarteret har en karaktärsfull gestaltning med fasader i skiffer, härliga gemensamma terrasser mellan husen och högt läge med vyer åt flera håll.

 


Se lediga lägenheter och priser
Se vår projektbok
Se vår detaljerade lägenhetsbeskrivning (PDF)
Se vår detaljerade byggnadsbeskrivning (PDF)
Ett tryggt köp (PDF)
Situationsplan (PDF)
Detaljplan, Nacka Kommun (PDF)
Så här går ett köp till (PDF)

Se lediga lägenheter och anmäl ditt intresse för bostäderna på Nobelberget här.

 

Dina valda inställningar för cookies gör att du tyvärr inte kan se detta innehåll. Cookie-inställningar
Nobelberget - en del av Stockholm Wood City

Nobelberget - en del av Stockholm Wood City

Få stadsdelar är så expansiva och framåtlutande som Sickla. Nu utvecklas världens största trästad, Stockholm Wood City, här och markerar en ny era för hållbar arkitektur och stadsutveckling. En pulserande, urban miljö med en mix av arbetsplatser, bostäder, restauranger och butiker, allt uppfört i trästomme för att minska klimatavtrycket.

Nobelbergets kommande bostadskvarter blir en del av Stockholm Wood City så följ med på resan och bo i framtidens hållbara stad - redan idag!

På toppen av berget.

På toppen av berget.

Vägen uppför Nobelberget tar slut vid kvarter 8. En egen oas med bilfri känsla. Här har vi skapat ett torg med gemytlig och spontan atmosfär. I mitten av torget tronar ett lövträd som ger skön skugga. Prunkande rabatter som ramas in av låga granitmurar ger ett välkomnande intryck.

Kvarteret består av tre huskroppar. För enkelhetens skull kallar vi de olika husen för A, B och C. Mellan husen skapar vi ett livfullt torg med gemytlig och spontan atmosfär. En plats för loppisar, livespelningar och kvartersfester med långbord.

Rum för allt och alla.

Rum för allt och alla.

I kvarter 8 finns en bred mix av lägenheter – allt från 1:or för dig som vill flytta hemifrån till 5:or för växande familjer. Bor du högst upp har du en egen vindslägenhet med charmiga detaljer som snedtak, takfönster och mindre takkupor som blir som små utsiktsposter. Bor du längst ner har du en egen uteplats mot torget, större lägenheter har även en balkong som “hänger ut” över berget. Nästan alla lägenheter är genomgående, med dubbla balkonger i olika väderstreck.

Ton i Ton.

Ton i Ton.

Ditt hem ska kännas varmt och ombonat, men ändå med kontraster som bryter av och accentuerar. Vi har gjort genomtänkta val från början, så att du ska slippa välja bort och välja till. Inredningens uttryck och materialval följer med genom alla rum och skapar ett harmoniskt helhetsintryck. Varje detalj är medvetet utvald för att förenkla din vardag och hålla över tid. Ditt hem ska ju tåla allt det som är livet.

Färgskalan går i varma grå nyanser – ton i ton. Ljusgrå väggar. Gråtonad ekparkett. Varmgrå luckor i kök och pärlgrå kommod samt skåp i badrum. Nyanserna ger hemmet ett varmt, ombonat intryck och lyfter fram de vita snickerierna. För att skapa kontrast och ge köket en känsla av rymd har vi valt en mörkare varmgrå lucka nedtill och en vit upptill. Bänkskivan i kompositsten går ton i ton med bänkskåpen och klättrar upp en bit på väggen som snyggt och praktiskt stänkskydd.

Badrummet som tänker tvärtom.

Badrummet som tänker tvärtom.

I badrummet skapar vi en mysigt ombonad känsla med tak som är målat i en mörkt grönblå ton som följer med en bit ner på väggen. Kakel och klinkers i en ljust grå keramikplatta ger en fin kontrast mot det mörkare taket. För att göra din tillvaro så bekväm som möjligt inreder vi dessutom med takdusch, duschvägg i glas, handdukstork och väggskåp som ger bra förvaring. Den stora spegeln med träram blir en fin “pricken över i:et-detalj” som håller ihop lägenhetens materialval och ger badrummet en mjukare, naturnära karaktär.

Umgås i alla väderstreck.

Umgås i alla väderstreck.

Mellan husen i kvarteret har vi skapat två terrasser. På terrassen i norr kan du njuta av morgonkaffet i en skön solsoffa eller kika på stjärnorna från utsiktsplatsen. Terrassen i söder har en lite mer lekfull karaktär med småbarnslek, men också plats för mysiga grillmiddagar. Terrassernas höga och fria läge ger fina utblickar. Sittgradänger i trä, trappor i granit, spirande grönska
längs murar och pergolor samt en robust grillplats skapar en inbjudande atmosfär. Den genomtänkta belysningen gör det ännu lite mysigare när skymningen faller.

Visningslägenhet med samtida konstuttryck, vintagecharm och hållbart återbruk

Visningslägenhet med samtida konstuttryck, vintagecharm och hållbart återbruk

I Nobelbergets visningslägenhet får konstnärer och kreatörer skapa ett avtryck. De moderna verken varvas med återbruk och vintage. Allt i lägenheten är till salu. Nyfiken på att se mer av visningslägenheten på toppen av Nobelberget?
Kontakta mäklare Christina Dahlin 0708-60 83 67 nobelberget@fantasticfrank.se