Dekorativ bild

Välkommen upp till Nobelbergets tredje kvarter. Kvarter 8.

Vägen uppför Nobelberget tar slut vid kvarter 8. Ett lugnt läge med bilfri känsla. Hur kan vi göra en spännande mötesplats av det här, tänkte vi – och lät tankarna flyga fritt. Fram växte en idé om att skapa ett livfullt torg med gemytlig och spontan atmosfär. I mitten av torget tronar ett stort lövträd som bjuder in till klätterlek och ger skön skugga. Prunkande rabatter som ramas in av låga granitmurar ger ett välkomnande intryck.

Kvarteret består av tre huskroppar och varje hus har sin egen karaktär med olika nyanser och materialval. Tillsammans skapar de en variationsrik men harmonisk helhet. Husens fasader är klädda med skiffer i en mjuk och jordig färgskala. Sockel med klätterväxter, stora fönster och sneda sadeltak med mindre vindskupor ger kvarteret ett eget uttryck.

I kvarteret hittar du en bred mix av lägenheter – allt från 1:or om 26 kvadrat för dig som vill flytta hemifrån till 5:or om 117 kvadrat för växande familjer. Bor du längst upp har du en egen vindsvåning med charmiga detaljer som snedtak, takfönster och mindre takkupor som blir som små utsiktsposter. Bor du längst ner har du en egen entré och uteplats mot torget eller en balkong som “hänger ut” över berget. De flesta lägenheterna är genomgående och har dubbla balkonger i olika väderstreck.

Mer information kommer inom kort. Säljstart sker under hösten 2021.

Anmäl ditt intresse för kvarter 8 här.