Nobelberget | Kulturen på berget
Dekorativ bild

Kulturen är en del av vårt arv. Men också en del av vår framtid.

Nobelberget handlar om möten och oväntade kombinationer. Om en kreativ livsstil i en kreativ miljö. Om att inspireras av varandra och tillsammans utveckla något nytt.

Kulturen är en del av vårt arv. Men också en del av vår framtid. När vi nu ska bygga en ny stadsdel på Nobelberget låter vi både kulturen och aktörerna följa med in i framtiden på flera sätt. Det är dags att ta Nobelbergets kulturliv till nästa nivå.

Formalinfabriken – hjärtat för Nobelbergets framtida kulturliv

Formalinfabriken – hjärtat för Nobelbergets framtida kulturliv

Den karaktärsfulla tegelbyggnaden Formalinfabriken bevaras och blir en mötesplats för medskapande, där människor med olika perspektiv och erfarenhet möts och samarbetar. Huset kommer att vara i ständig förändring med rum för nya innovationer.

Just nu pågår ombyggnation. Formalinfabriken kommer att öppna igen sommaren 2019 med bevarad industrikänsla och detaljer från förr. Efter ombyggnationen skapar vi en öppen entrévåning med ett gemensamt vardagsrum för alla som bor och arbetar på berget eller är här på besök. Slå dig ner i en av fåtöljerna för en AW med livemusik eller ta del av en föreläsning.

Dina valda inställningar för cookies gör att du tyvärr inte kan se detta innehåll. Cookie-inställningar
Vem lagar middag ikväll?

Vem lagar middag ikväll?

En trappa upp i "Formalin" hittar du mötesplatsen Köket med ljus matplats och alla grytor, kastruller och porslin ni kan tänkas behöva. Ordna matlag med grannarna, var med på en matlagningskurs med professionell kock eller välkomna hela förskolan på kalas.