Dekorativ bild

Nobelberget Marknad är tillbaka!

Nobelberget marknad susar vidare in i sensommarkvällen och bjuder in till en sista svängom innan hösten knackar på dörren. Den 31 augusti blir marknaden din kvällskavaljer och ställer till med folkfest med fler mat- och dryckesaktörer än tidigare, begagnade cyklar, ekologiska viner, hantverk, lokala bryggerier, några av stans främsta musiker och den givna loppisen.

 finns vi på plats för att prata om Nobelbergets bostäder. Ni hittar oss i den stora pergolan på Marcusplatsen. Vi håller också Formalinfabriken öppen 16.00 - 19.00 för er som är nyfikna. Guidade visningar avgår från den stora pergolan på Marcusplatsen kl 16.30 och 18.00. Under visningen får ni möjlighet att se hur den gamla Formalinfabriken förvandlas till ett kulturhus med ett community kitchen för områdets boende och kontor för kreativa näringar. Vi visar också visionsbilder över kvarter 1 och en modell över området. Mer information om bostäderna på Nobelberget hittar du här.

På scenen ser du bland annat Hästpojken. Göteborgsbandet som låter som en sommarafton med kvällsdopp och pallrade plommon, och kittlar som dag två på morgonen av din favorit festival. Bandet bildades 2007 och består av Martin Elisson och Adam Bolméus, som båda tidigare spelat i det legendariska popbandet Bad Cash Quartet.

De kan briljera med hyllade album som Caligula, Från där jag ropar, En magisk tanke och Hästpojken är död, samt kioskvältar-låtar som Gitarrer & bas, trummor och hat och Sommarvin. Deras ständiga driv i musiken och träffsäkra, ibland surrealistiska texter har etablerat bandet som en av landets bästa liveakter. Tidigare i år nominerades Hästpojken av Manifestgalan till Årets kompositör. Nästa lördag avslutar de sommarens sista Nobelberget Marknad!

Se gärna vårt Facebook-event för mer och löpande info.

Medverkande akter och aktörer avslöjas inom kort 

När? Lördagen 31 augusti, 16:00-22:00
Var? Marcusplatsen, 131 54 Nacka
Obs! Fri entré, alltid.

https://www.instagram.com/nobelbergetmarknad/

Välkomna till Nobelberget Nattmarknad!