Nobelberget | ”Nobelberget är en nyfiken plats. Precis som jag.”

”Nobelberget är en nyfiken plats. Precis som jag.”

Olivia Sundberg är en kreativ själ som har hittat hem på världens mest idérika berg. Hennes mysiga tvårummare fem trappor upp fungerar både som bostad och kontor, där ljuset och inspirationen flödar ikapp.

Nobelberget_Olivia.jpg

Det var kärlek vid första ögonkastet när Olivia klev innanför tröskeln i sin allra första egna lägenhet. De öppna ytorna, det soliga läget och utblickarna mot Hammarbybacken. Allt kändes rätt.

– Jag fick gåshud när jag öppnade dörren. Precis så här vill jag bo! Jag fotar mycket i mitt jobb och behöver en bostad med bra ljus och mycket sol, säger Olivia.

Berget som siktar högt.

Nobelberget är en ny stadsdel i Sickla, signerad Atrium Ljungberg. Det är långt ifrån världens högsta berg – men med visionen att bli världens mest idérika. Stadsdelen har utvecklats i samarbete med en rad kreatörer, visionärer, nytänkare, ”doers” och eldsjälar. Tillsammans har de skapat ett område som sjuder av entreprenörskap och engagemang.

– Det finns själ och atmosfär på Nobelberget. Jag är en kreativ person som tycker om att upptäcka nya saker. Det här är verkligen platsen för mig.

Där människor möts och idéer får liv.

Granne med Olivia ligger den bevarade tegelbyggnaden Formalinfabriken från 1942, som har omvandlats till en kreativ mötesplats för medskapande. Här samarbetar människor inom bland annat konst, film, cirkus, spel och foto.

– När jag lanserade mitt solglasögonmärke hyrde jag in mig i Formalinfabrikens fina fotostudio. Det känns kul att vara en del av det kreativa sammanhang som huserar här.

Olivia_EPI_Nolberget_960.jpg

Det bästa av två världar.

Enligt Olivia är det bästa med Nobelberget att bo där det händer, men också där det inte händer. Alldeles runt knuten ligger Sickla Köpkvarter med butiker, bio, bibliotek, restauranger och gym. 2030 har Sickla även en egen tunnelbanestation. Stadspuls är bara förnamnet. Samtidigt är det bara några minuters promenad till Nackareservatets lugn.

– Det är en sådan vardagslyx att börja dagen med en löprunda runt Sicklasjön, stanna till en stund på utegymmet vid Hammarbybacken och sen ta ett svalkande morgondopp.

Kvarter med karaktär.

Varje kvarter på Nobelberget har sin egen karaktär. Kvarter 2, där Olivia bor, beskrivs som urbant och kaxigt med industriell prägel.

– Jag gillar verkligen arkitekturen. Den sticker ut och är personlig. Mitt hus är inte som alla andra.

 

Olivias favoriter i Sickla

Olivias favoriter i Sickla

Bästa matstället
Fanny Udde, ett mysigt sekelskifteshus med fantastisk mat och goda drinkar.

Bästa mötesplatsen
Biblioteket är fantastiskt! Här sitter jag ofta och jobbar.

Bästa butiken
ICA Kvantum. De har allt och lite till.

Bästa nöjet
Dieselverkstan med bl a teater och Klätterverket. Och bredvid ligger bion.

Nobelberget A till Ö

Apotek, bio, caféer, djurliv, evenemang, frisör, gelateria, hotell, isbana, joggingspår, klätterverkstad, loppis, mode, nagelsalong, optiker, pyssel, restauranger, skidbacke, tandläkare, utegym,  vårdcentral, yoga, återbruk, äventyr, ögonblick.

Vill du också bo på världens mest idérika berg?

Just nu byggs kvarter 8 på toppen av berget med planerad inflyttning våren 2024. Här finns allt från kvadratsmarta 1:or till charmiga vindsvåningar med generös takhöjd, öppna ytor och fria vyer. Inredningen går i naturnära nyanser. Det är stilrent och sobert – men med kontraster som bryter av och ger karaktär. Något utöver det vanliga. Försäljning pågår!

Läs mer om lediga lägenheter här