Nobelberget | Nobelberget i Sickla – en 5-minutersstad på...

Nobelberget i Sickla – en 5-minutersstad på riktigt!

Kan livets alla behov och önskemål tillgodoses inom en 5-minutersradie? När Nobelberget och Sickla utvecklas är det ingen utopi, snarare en verklighet här och nu.

Atrium Ljungberg förvärvade Sickla 1997. Sedan dess har platsen utvecklats till en livlig stadsdel med en unik mix av lokalt kvartersliv och urban stadspuls. Som boende på Nobelberget har du tillgång till allt som Sickla erbjuder. Sickla är en stadsdel som lever dygnet runt. Och när Sickla fortsätter att växa fortsätter utbudet att öka.

Här kan du ta del av några saker som gör Nobelberget till världens mest idérika berg.

Formalinfabriken – hjärtat för Nobelbergets framtida kulturliv

Formalinfabriken – hjärtat för Nobelbergets framtida kulturliv

Den karaktärsfulla tegelbyggnaden Formalinfabriken har bevarats och omvandlats till en mötesplats för medskapande. En plats där människor med olika perspektiv och erfarenhet möts och samarbetar. Huset är i ständig förändring med rum för nya innovationer. Industrikänslan och detaljer från förr har tagits tillvara när vi gjort den invändiga ombyggnationen. I den gamla industribyggnaden hittar du nu ett gemensamt kök för Nobelbergets boende och på de övre våningsplanen kontor för kreativa verksamheter.

Hammarbybacken: Vinterparadis mitt i staden

Hammarbybacken: Vinterparadis mitt i staden

Nobelberget ligger bara 350 meter från en av av Stockholms mest älskade vinterdestinationer - Hammarbybacken. Denna slalombacke är en dröm för skid- och snowboardentusiaster i hela Stockholm. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren åkare, finns det något för alla. Här kan du hyra utrustning, ta lektioner och njuta av en härlig dag i snön, allt utan att behöva lämna staden. Även sommartid är Hammarbybacken en populär destination med allt ifrån klätterpark till summerski.

Curanten - ett helt hus med fokus på hälsa

Curanten - ett helt hus med fokus på hälsa

För dig som vill räta till ryggen, korrigera synen, lära barnen simma, tala med en psykolog, anlita en läkare, få familjerådgivning, ta hand om hyn, rehabilitera idrottsskadan, bättra på utseendet, få akupunktur, lyfta vikter, hämta ut recept och kolla om du verkligen hörde rätt? Välkommen till hälsohuset Curanten. 20 företag inom vård, hälsa och skönhet bara 200 meter från Nobelberget.

Nackareservatet: Natursköna promenader och friluftsliv

Nackareservatet: Natursköna promenader och friluftsliv

Från Hammarby sjöstad och Sickla i norr till Ältasjön i söder, från Björkhagen i väster till Erstavik i öster sträcker sig Nackareservatet. Här finns något för alla. Elljusspår, utegym och golfbana. Vandringsleder, kanotleder och löpspår. Skogsdungar för svampplockaren samt fem sjöar för fiske, skridskor och bad. Det finns också många grillplatser och picknickområden, vilket gör Nackareservatet till en utmärkt plats för en dag med familj och vänner. För naturälskare är detta en oas mitt i staden.

Sicklas stora serviceutbud

Sicklas stora serviceutbud

Som boende på Nobelberget har du tillgång till allt som Sickla erbjuder. I köpkvarteren finns 150 butiker och ett 30-tal restauranger, men också all tänkbar service såsom en välsorterad deli, teater, hantverk och flera gym. Här finns även Dieselverkstaden med allt från bibliotek och konsthall till center för inomhusklättring.

Häng hela sommaren på Sickla strand

Häng hela sommaren på Sickla strand

När sommarsolen gassar kan du cykla ned till Sicklasjön på bara några minuter. Här väntar en barnvänlig, långgrund strand med stor gräsmatta, bryggor och badflotte. Det finns även tennisbana, boulebana och bocciabana. Blir du glassugen kan du slå dig ner på en uteservering och känner du dig aktiv kan du hyra en kajak eller paddla på en SUP. Vintertid är Sicklasjön paradiset för både vinterbadare och skridskoåkare.

Skolor och förskolor på gångavstånd

Skolor och förskolor på gångavstånd

Sickla är familjevänligt och välkomnande för barn och deras utbildning. På Nobelberget finns förskolan Panncentralen, en magisk förskola i kulturhistorisk byggnad. I Sickla finns även flera grundskolor och i Campus Sickla vid Marcusplatsen finns hela 4 gymnasieskolor i samma byggnad.

Flytta in redan i vår

Flytta in redan i vår

Just nu pågår försäljningen av kvarter 8 på Nobelbergets topp. Här finns allt från kvadratsmarta 1:or till charmiga vindslägenheter med generös takhöjd. Klart att flytta in! Om du känner att detta är platsen för dig, ta en titt på lediga lägenheter. Alternativt kan du kontakta mäklaren direkt för att boka visning.

Christina Dahlin
0708-60 83 67

nobelberget@fantasticfrank.se

Varmt välkommen till ditt framtida hem!